۲۲ خرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۲۱

محمدی:

حضور حداکثری کشورها در مسابقات قرآن ایران/ افزایش 50 درصدی جوایز

حضور حداکثری کشورها در مسابقات قرآن ایران/ افزایش 50 درصدی جوایز

نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری بیست و نهمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن همزمان با مبعث حضرت رسول(ص)، از حضور بیش از 65 کشور جهان، و افزایش 50 درصدی جوایز مسابقات امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری بیست و نهمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن کریم که روز دوشنبه 22 خردادماه برگزار شد، با قرائت آیاتی از قرآن به توصیف جایگاه این کتاب آسمانی پرداخت و گفت: قرآن کریم بزرگ ترین نعمت الهی است که به بشریت هدیه شده است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت امیر(ع) که فرمود «قرآن تجلیگاه خداوند متعال است»، تأکید کرد: تنها راه رسیدن به عزت و سعادت ابدی برگشت و تمسک به قرآن است.
 
حضور حداکثری کشورهای مختلف در مسابقات قرآن ایران
 
وی با اعلام برگزاری بیست و نهمین دره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با شعار «وحدت و همگرایی ملتهای مسلمان حول محور قرآن» گفت: همزمان با فرارسیدن مبعث پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص)، بیست و نهمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن با حضور قاریان و حافظان بیش از 65 کشور جهان از 28 خرداد تا 2 تیرماه برگزار می شود.

حجت الاسلام محمدی افزود: مراسم گشایش این مسابقات در روز یکشنبه 28 خرداد برگزار می شود اما مسابقات به صورت رسمی از 29 خرداد همزمان با مبعث حضرت رسول(ص) آغاز و تا 2 تیرماه ادامه خواهد داشت.
 
وی تأکید کرد: این دوره از مسابقات قرآن با داوری 14 داور بین المللی برگزار می شود که 9 داور خارجی و 5 داور از اساتید ایرانی کار هدایت و نظارت بر این دوره از مسابقات را برعهده دارند.

نماینده ولی فقیه افزود: در بیست و نهمین دوره از مسابقات قرآن ایران، دو نفر از ایران یکی رتبه اول کشوری در رشته قرائت از استان خوزستان و دیگری رتبه اول کشوری در رشته حفظ از استان اصفهان شرکت می کنند.
 
وی در ادامه از افزایش 50 درصدی جوایز این دوره از مسابقات بین المللی خبر داد و گفت: بخشی از بودجه نیم درصدی دستگاههای دولتی در توسعه فرهنگ قرآنی به این دوره از مسابقات قرآن جمهوری اسلامی اختصاص پیدا کرده است که در پی آن جوایز برگزیدگان نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش پیدا کرده است.
 
تجلیل از 29 بانوی فعال قرآنی
 
حجت الاسلام محمدی با اشاره به برنامه های جنبی این دوره از مسابقات قرآن، گفت: «سومین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی» 31 خردادماه با تجلیل از 29 بانوی فعال قرآنی، و «همایش پژوهشهای قرآنی» اول تیرماه همزمان با برگزاری بیست و نهمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن برگزار می شود.
 
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: در پی اعلام فراخوان برگزاری «همایش پژوهشهای قرآنی» در 12 موضوع، تاکنون بیش از 550 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که از این تعداد، 45 مقاله خارجی است.
 
وی با تأکید بر حمایت سازمان اوقاف از برگزیدگان مسابقات بین المللی قرآن، افزود: بر اساس یکی از مصوبات شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی شورایعالی انقلاب فرهنگی، سازمان اوقاف علاوه بر امکان تحصیل رایگان برای برگزیدگان مسابقات بین المللی قرآن، طبق مقررات مصوب، پشتیبانی های لازم را از این افراد خواهد داشت.
 
وی زیارت از مرقد امام خمینی(ع)، بازدید از موزه دفاع مقدس، بازدید از بیت امام و حسینه جماران، دیدار از برخی از اماکن مذهبی و تفریحی را از جمله برنامه های پیش بینی شده برای میهمانان این دوره از مسابقات بین المللی قرآن برشمرد.
 
تفاوت مسابقات قرآن ایران با دیگر کشورهای اسلامی/ کمبود موقوفات قرآنی
 
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تفاوت مسابقات قرآن ایران با دیگر کشورهای اسلامی یادآور شد: در ایران همه ساله علاوه بر برگزاری مسابقات قرآن در دو رشته حفظ و قرائت، پژوهشهای قرآنی نیز مورد توجه قرار می گیرد، در حالیکه در دیگر کشورها این مسابقات تنها در رشته قرائت برپا می گردد. البته در کشور مالزی و لیبی این مسابقات در دو رشته قرائت و حفظ برگزار می شود.
 
وی در ادامه از کمبود موقوفات قرآنی اظهار تأسف کرد و گفت: یکی از مهمترین ضرورتهای مسائل تربیتی و فرهنگی کشور ما موقوفات قرآنی است تا درآمد آن در خدمت قرآن قرار گیرد. البته بعد از انقلاب اقداماتی شد اما هنوز کافی نیست و ما از مردم و خیرین دعوت می کنیم که موقوفات منفعتی را در این زمینه ایجاد کنند.

نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقات قرآنی را یک امر مردمی خواند و گفت: قرآن یکی از مشترکات قطعی همه مسلمانان است به همین سبب یک مشارکت و وحدت عمومی و مردمی در زمینه قرآن وجود دارد که یکی از این برنامه ها برگزاری مسابقات قرآنی است. مردم مسلمان بر اساس اعتقادات دینی خود و برای ادای تکلیف نسبت به قرآن این فعالیتها را انجام می دهند.
 
طرح اهدا و وقف قرآن اطلاع رسانی شود
 
حجت الاسلام محمدی با اشاره به حوادث یکساله گذشته خاورمیانه، قرآن را منشأ بیداری اسلامی خواند و گفت: نفس برگزاری مسابقات قرآن در واقع وحدت حول محور قرآن است و این گردهمایی مقابله ای در برابر توطئه های دشمن است که در طول تاریخ در صدد ایجاد اختلاف بین مسلمانان بوده و هستند.
 
وی در ادامه با اظهار تأسف از عدم اطلاع رسانی درست در مورد طرح وقف و اهدای قرآن در پاسخ به اهانت کشیش آمریکایی، تصریح کرد: بر اساس این طرح هر خانواده و یا هر فردی می تواند با خرید یک یا چند قرآن آن را وقف و یا اهدا کند تا این قرآن در اختیار مسلمانان جهان قرار گیرد.
 
در پایان این نشست خبری از پوستر بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
 
به گزارش مهر، بیست و نهمین دوره از مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از 28 خرداد تا 2 تیرماه 91 با حضور قاریان و حافظان بیش از 65 کشور جهان از ساعت 16:30 تا 22:30 در سالن همایشهای بین المللی برج میلاد برگزار می شود.
کد خبر 1623784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha